MAKERS & SPELERS

Theaterpoppen is een creatief bedrijf met ervaren mensen, freelancers uit de theater- en evenementenwereld. De mensen die met en voor ons werken zijn verbonden aan locatietheatergroep Het Monsterverbond, waarmee wij 20 jaar locatie- en objecttheater maakten.

Naast een vaste kern putten wij uit een uitgebreid netwerk van vakmensen voor de invulling van uiteenlopende taken, afhankelijk van de aard en de grootte van de opdracht.

De belangrijkste spelers en makers hebben wij hier op een rijtje gezet:

Casper Oorthuys

Artistiek & Zakelijk leider
Casper

Casper is oprichter van Theaterpoppen en aanspreekpunt voor alle projecten. Zijn achtergrond ligt bij Het Monsterverbond (oprichter / leider). Ook werkte hij jaren als Showregisseur voor Sensation (White & Black).

Bartel Meyburg

Decor- / Poppenmaker
Casper

Al vele jaren actief bij Het Monsterverbond is Bartel de vaste masker- en poppenmaker van Theaterpoppen. Hij bedacht en maakte daarnaast decors voor Dante, Oliver twist, Dolf Jansen en nog veel meer.

Sukh Adilbish

Masker- / Poppenmaker
Sukh02a

Sukh is vooral specialist in het maken van poppen en maskers. Hij beheerst moderne én traditionele technieken, waarbij hij zijn kennis en ervaring put uit de Mongoolse maskertraditie. Hierin geeft hij ook workshops.

Arjen Dijkstra

Maker / speler / componist
Arjen-Dijkstra

Arjen Dijkstra is mede-oprichter van en als medemaker en speler verbonden aan het Monsterverbond en Houtjetouwtje. Daarnaast werkt hij als freelance zanger, presentator, componist en trainingsacteur. Hij speelt en zingt in LAMPEDUSA.

Luca Andrea Stappers

Maker / Speler
Luca

Luca deed theaterwetenschappen aan de UvA en Objecttheater aan de AHK. Vaste maker en speler bij Het Monsterverbond, maar ook: regisseur en bouwer. In 2010 studeerde hij af aan Das Arts Master of Theatre te Amsterdam.

Balthasar Prinsen Design

Masker- / Kostuummaker
Baltasar-Prinsen

Ontwerper Balthasar Prinsen maakt al meer dan 15 jaar kostuums en maskers voor opera’s en artiesten, maar ook non-textiele objecten voor opera en theatergroepen, waaronder Het Monsterverbond en Theaterpoppen.

Frank le Lay

Maker / Speler
Frank02

Frank Le Lay is al jaren medeverantwoordelijk voor de ontwerpen en constructies van verscheidene theaterpoppen en heeft naast deze activiteiten een eigen bedrijf in straatacts op stelten: Alien Voyagers.