[one_half]

HOUTJETOUWTJE

VenH_Banner_KERST05(klik op het bovenstaande plaatje voor tickets)

Hier ons promofilmpje:

Met eenvoudige middelen, ogenschijnlijke nonchalance en een goede dosis verbeelding laten wij, de mannen van jeugdtheatergroep HoutjeTouwtje, verhalen tot leven komen uit onze reizende boekenkast, het vaste decor voor wervelende vertellingen in scholen, parken, bibliotheken, festivals en theaters.

Op dit moment spelen wij Vos en Haas: een feest voor Haas, uit de serie Vos en Haas van de beroemde kinderboekenschrijfster Sylvia Vanden Heede (& illustrator Thé Tjong Khing), zie verder.

Houtjetouwtje zijn: Luca Stappers, Casper Oorthuys en Arjen Dijkstra. Poppenadvies en hulp: Dieweke van Reij

Links:

 Overige vragen en boekingen (voor scholen, theaters, bibliotheken, etc): Theaterbureau Frijns

[/one_half]

[one_half]

Onze voorstelllingen:

Vos en Haas: een feest voor Haas

Haas is wintermoe. Vos weet niet hoe hij haar kan troosten en is ten einde raad. Dan schiet hem iets te binnen om Haas op te vrolijken: hij geeft een feest, speciaal voor haar! Maar met hoeveel mensen moet je eigenlijk feest vieren? Met zijn vieren? Of kan dat ook met zijn tweeën? En wat als je ongenode gasten krijgt? Hoe dan ook: dit feestje zal niet snel worden vergeten.

‘Een feest voor Haas’ is een speelse, interactieve voorstelling waarbij de kinderen mét de verteller in het decor zitten (een ronde boekenkast). De poppen duiken op in en rondom de boekenkast in een verhaal over vriendschap en verlangens.

Vos en Haas in gevaar

Haas leest een prachtig sprookjesboek. Terwijl zij droomt van een prins die haar komt redden, wil Vos met haar spelen. Maar Haas is diep verzonken in haar verhaal en stuurt Vos naar Ever. Ever weet wel iets spannends om de aandacht van Haas te trekken. Als dat maar goed gaat!

Na de succesvolle voorstelling ‘Een feest voor Haas’, uit de serie Vos en Haas, is Houtjetouwtje terug met een nieuw micro-spektakel: ‘Vos en Haas in gevaar’. Oude bekenden en nieuwe gezichten komen tot leven in de reizende bibliotheek, waar altijd mooie verhalen te vinden zijn.

Er wordt een nieuw personage geïntroduceerd: Ever, het avontuurlijke vriendje van Vos. De drie spelers nemen dit keer ieder een eigen pop voor hun rekening en zijn samen ‘de verteller’. Het verhaal is nog spannender én intiemer, met uiteraard de bekende Vos en Haas humor, swingende liedjes en wederom fijne interactie met de kinderen.